Foto: SVT, arkivbild.

Torterade sambon till döds – döms till livstids fängelse för mord i Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Hudiksvalls tingsrätt är 40-åringen skyldig till mord på sin sambo. Den sammantagna bedömningen är att sambon utsatts för upprepat trubbigt och eggvasst våld på flera platser i bostaden skriver Hudiksvalls tingsrätt i sin dom.

Det var för ett halvår sedan som kvinnan hittades livlös i parets hem i Hudiksvall. Enligt åklagaren hade hon utsatts för tortyrliknande misshandel, och hade ett hundratal skador från trubbigt våld och skärskador på kroppen.

Kvinnans sambo, en man i 40-årsåldern greps misstänkt för mord. Flera barn och offrets mamma befann sig i parets villa i samtidigt som mordet ska ha skett.

Misstänkt mord i Hudiksvall

Kände sig övervakad

Vittnen har under rättegången i Hudiksvalls tingsrätt berättat om mannens svartsjuka och att kvinnan kände sig övervakad. Mannen hade installerat appar i hennes mobil så att han såg var hon befann sig.

Mannen har hela tiden nekat och erkänner endast viss misshandel, att han ska ha slagit henne med öppen handflata, tagit ett grepp runt halsen och att han skurit av henne håret.

Men under fredagen dömdes mannen till livstids fängelse. Han döms också för grov misshandel, grov kvinnofridskränkning, olaga hot och hot mot tjänsteman. Han ska även betala skadestånd på 314 400 kronor till de anhöriga.

Åklagaren nöjd med domen

– Jag är mycket nöjd med utgången. De har gått nästan helt på min linje, det är bara några delar där de inte går på min linje, men det är bara småsaker, över lag är nöjd med livstidsdomen, säger åklagaren Birgitta Fernlund.

– Jag hade räknat med en fällande dom, det var väntat. För mig fanns det inget tvivel, förhören med vittnen och teknisk bevisning var överväldigande i det här fallet, säger Fernlund.

Mannens advokat, Per Wiesel, har ännu inte velat kommentera domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Hudiksvall

Mer i ämnet