Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trots SBB:s ekonomiska kris är Anders Gustafson, ordförande Bollnäs Bandy Drift AB, positiv till fortsatt samarbete med fastighetsjätten. Foto: Arvid Jansson

Trots fastighetsjättens kris: Lugna puckar i Bollnäs bandy

Uppdaterad
Publicerad

Den krisande fastighetsjätten SBB äger flera kommunala fastigheter i Gävleborg, som nu hotas av försäljning. De äger också den nya bandyhallen i Bollnäs som de hyr ut till kommunen.

– Vi har ett jättebra samarbete med SBB, och det kommer att fortsätta, säger Anders Gustafson, ordförande Bollnäs Bandy Drift AB.

Fastighetsbolaget SBB har sedan grundandet 2016 köpt flera kommunala fastigheter i Gävleborg. De har i sin tur hyrts ut till kommuner.

Med höjda räntor och ett sänkt kreditbetyg har SBB:s aktie rasat under den senaste tiden. De får nu försöka sälja stora delar av sina tillgångar för att ha råd med de ökade kostnaderna. Styrelsen har även öppnat för att sälja hela bolaget.

I Gävleborg äger bolaget främst LSS-boenden och skollokaler. Men den kanske mest kända fastigheten är SBB-Arena – Bollnäs bandys nya hemmaplan.

– Det är rent spekulativt om arenan kommer att säljas. Vi har inte hört några tecken på det. Vi har ett jättebra samarbete och det är det som vi fokuserar på, säger Anders Gustafson, ordförande Bollnäs Bandy Drift AB.

GÄVLE

LSS-boende

Valbo

250 KVM

Utbildning

Södra Bomhus

3391 KVM

LSS-boende

Brynäs

645 KVM

LSS-boende

Hille

476 KVM

LSS-boende

Bomhus

395 KVM

Valbo vårdcentral

Valbo

1986 KVM

LSS-boende

Bomhus

476 KVM

KONTOR OCH ÖVRIGT

Strömsbro

1191 KVM

LSS-boende

Sätra

1784 KVM

ÄLDREBOENDE

Söder

6785 KVM

SANDVIKEN

LSS-boende

Backberg

375 KVM

LSS-boende

Centrala Sandviken

408 KVM

LSS-boende

Rökebo

350 KVM

HUDIKSVALL

UTBILDNING

Centrala Hudiksvall

7816 KVM

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.