I videon berättar Tina Mansson Söderlund, vaccinsamordnare i Region Gävleborg om hur återupptagandet av Astra Zenecas vaccin påverkar vaccinationerna i Gävleborg. Foto: SVT,TT montage

Vaccineringen med Astra Zeneca återupptas – fler kan nu vaccineras

Uppdaterad
Publicerad

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att Astra Zenecas vaccin mot covid-19 åter börjar användas i Sverige för att skydda personer som är 65 år och äldre mot sjukdomen. För yngre personer rekommenderas fortsatt paus. Positiva nyheter för Region Gävleborg.

Beskedet att vaccineringen med Astra Zenecas vaccin återupptas för 65-plussare innebär att Region Gävleborg nu kan vaccinera fler.

– Att vi nu kan använda doserna istället för att de ska ligga i kylen är jättebra, säger Tina Mansson Söderlund, vaccinsamordnare i Region Gävleborg.

Coronaviruset i Gävleborg

Hon fortsätter:

– För varje dag som man inte använder ett vaccin som finns, så är det faktiskt några människor som blir allvarligt sjuka.

I videon berättar Tina Mansson Söderlund, vaccinsamordnare i Region Gävleborg om hur återupptagandet av Astra Zenecas vaccin påverkar vaccinationerna i Gävleborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet