Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så såg Lycka ut när hon kom till familjen Nymark i Söderala. Foto: Privat

Vanvårdade hundar omhändertogs – nu har valpen Lycka fått ett hem i Söderala

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för att rädda de 73 vanvårdade hundar som hittades i husvagnar hösten 2019 var stort. Flera hundra ansökningar kom in till länsstyrelsen. En av de familjer som fick ta emot en hund var familjen Nymark i Söderala.

Hösten 2019 omhändertogs 73 vanvårdade hundar på gränsen till Västernorrland. Polisen hittade dem långt in i skogen i två husvagnar och hundarna var i dåligt skick. Flera hundra personer anmälde att de var intresserade av att ta hand om hundarna.

– Jag visade ett facebookinlägg för min dotter Phillipa om att det var några som hämtat en hund och då tyckte hon ”kan inte vi också ta en hund därifrån?” säger Carolina Nymark, matte till Lycka.

Vanvårdade hundar i Ånge kommun

Fick päls på två veckor

När familjen hämtade hem Lycka var hon mager och saknade päls. Men med hjälp av kräm och ett speciellt shampo började pälsen att växa och inom två veckor var den nästan helt återställd.

– Hon är inte hundra procent täckt med päls nu, hon har lite kala fläckar, men det är en helt annan hund, säger Carolina Nymark.

Lycka fick när hon bara var några få veckor gammal komma till familjen Nymark i Söderala efter att man hittat henne och över 70 andra vanvårdade hundar. Foto: Sabina Pettersson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vanvårdade hundar i Ånge kommun

Mer i ämnet