”Jag har utvecklats mycket här” – hör elever och föräldrar berätta om vad skolan betyder för dem. Foto: SVT

Föräldrar om MTH-utbildnings stängning: ”Vi tänker kämpa för att överklaga Skolinspektionens beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Efter Skolinspektionens beslut om att stänga friskolan MTH-utbildning bjöds medierna in för att elever och deras föräldrar skulle få ge sin bild av skolan. Åsikten som framkom är att föräldrarna tycker att Skolinspektionen gjort fel.

MTH-utbildning hade sedan länge planerat att ha ett öppet hus för att eleverna skulle få visa upp sin skola och vad de gör under skoltid.

Den här gången bjöds också medierna in på elever och föräldrars initiativ. De tycker att Skolinspektionen har gjort fel när de beslutat om att stänga skolan. Nu tänker de kämpa för att överklaga beslutet.

Kritik mot friskola i Hudiksvall

Vädjar om hjälp

– Vi föräldrar vill få beslutet upphävt och tänker ta till de medel vi kan. Vi har skrivit på namnlistor och vädjar till allmänheten om ekonomiskt hjälp, säger föräldern Peter Skoglund.

Hör elever och föräldrar berätta om vad skolan betyder för dem i klippet ovan.

Rektor Johanna Örnehag syntes inte till och hälsade genom personalen att hon inte ställde upp på någon intervju.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot friskola i Hudiksvall

Mer i ämnet