Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Advokaten Nina Pirooz är kritisk till den kommentar Migrationsverket gav i intervju med SVT Nyheter igår. Foto: SVT/Privat

Advokaten upprörd över Migrationsverkets kommentar om fallet med Chancelvie

Uppdaterad
Publicerad

I snart ett dygn har Chancelvie varit på plats i Demokratiska republiken Kongo. Ett land hon lämnade med familjen som elvaåring och nu återvänt till ensam när utvisningen verkställts. En Kyrka i Kinshasa har gett skydd över natten men fortfarande har Chancelvie dagar präglade av ovisshet framför sig.

– Det viktigaste för henne är att försöka få en giltig id-handling men det ser svårt ut just nu, säger Nina Pirooz, som är Chancelvies advokat.

Advokaten Nina Pirooz är kritisk till den kommentar Migrationsverket gav i en intervju med SVT Nyheter igår. Exempelvis menar hon att Chancelvie Lelo inte alls haft en realistisk möjlighet att söka arbetstillstånd i Sverige, vilket Migrationsverkets tillförordnade presschef Guna Graufelds nämner i intervjun.

Starta klippet för att se advokaten Nina Pirooz berätta om Chancelvies situation och kritiken mot Migrationsverkets uttalande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Utvisningen av Chancelvie Lelo

Mer i ämnet