Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet berättar arbetsmarknadsminister Eva Nordmark om vilka ändringar hon vill se med anställningsstöden. Foto: SVT

Arbetsmarknadsministern: ”Så här ska det inte gå till, oacceptabelt”

Publicerad

SVT har granskat flera fall där personer med statligt subventionerade anställningar blivit felaktigt behandlade på Arabiska Kulturcenter i Halmstad. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) utlovar ändringar i regelverket till nästa år.
– Så här ska det inte gå till, oacceptabelt, säger hon.

Både LO och Arbetsförmedlingen uttrycker att systemet i dag gör att personer riskerar att falla mellan stolarna, något som Eva Nordmark (S)instämmer i.

– Det är ju uppenbart när man tittar på granskningen att det är exempel på när människor hamnar mellan stolarna, säger hon och berättar om de kommande förändringar hon vill se för bland annat Arbetsförmedlingen.

Bland annat handlar det om att myndigheten lättare ska kunna följa löneutbetalningarna och på så sätt kunna motverka fusk med anställningsstöden.

Delar kritiken från LO

LO har även uttryckt kritik mot att fackförbunden i dag inte får tillgång till personuppgifter när Arbetsförmedlingen skickar ut samråd inför anställningarna.

– Jag delar faktiskt LO:s kritik här. Vi behöver göra något åt samråden, så att de blir bättre och att de stärks. Därför avser jag att återkomma nästa år med att reformera samråden, säger Eva Nordmark.

Se henne berätta mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Otrygga anställningar

Mer i ämnet