15-årig flicka misstänks ha förts bort från familjehem – nu åtalas pappan

Uppdaterad
Publicerad

Dottern, som bodde på ett familjehem i norra Halland, tros ha flugits utomlands i november förra året. Pappan nekar till brottet.

En pappa misstänks för att i november förra året ha fört bort sin tonårsdotter från det familjehem där hon bodde i norra Halland och flugit henne utomlands.  Pappan greps den åttonde juni i Storbritannien men var dottern befinner sig idag vet inte polisen. Pappan åtalas nu vid Varbergs tingsrätt för egenmäktighet med barn, grovt brott. Själv nekar han till brott.

– Han hävdar att han inte har något med detta att göra, att någon annan som är lik honom fört bort dottern, kanske en släkting, säger mannens advokat William Kjellberg till SVT nyheter Halland.

Flickor misstänks ha förts utomlands

Men det finns uppgifter från det aktuella flygbolaget att den tilltalade skulle ha rest tillsammans med dottern i november?

– Någon annan kan ha använt hans pass, menar advokat William Kjellberg.

Internationellt efterlyst

Flickan är internationellt efterlyst men hittills har polisen inte nåtts av några uppgifter om henne.

– Vi har även informerat brittisk polis och vi vet att flickans mamma befann sig i Storbritannien i november när flickan fördes bort, säger kammaråklagaren Vjollca Turjaka till SVT nyheter Halland.

Bevis från telefontrafik och biljettbokning

Övrig bevisning, enligt åklagaren, är att en lapp med pappans telefonnummer hittades i flickans familjehem vid tidpunkten för bortförandet. Det ska också finnas bevisning i form av bank- och telefonuppgifter som visar i vilka länder mannen befunnit sig vid tiden för bortförandet och som knyter närstående till honom till biljettbokningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flickor misstänks ha förts utomlands

Mer i ämnet