Läktaren är under tak och har 760 platser. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Beslutet: Kungsbacka kommun rustar upp Tingbergsvallen

Publicerad

Kungsbacka DFF har tvingats spelas sina matcher i på Påskbergsvallen i Varberg. Under tisdagen beslutade kommunen att Tingbergsvallen ska byggas om till 2020.

Eftersom Tingbergsvallen inte haft den standard som krävts för att för allsvenska matcher har de fått spela på Påskbergsvallen i Varberg. Kungsbacka DFF har under lång tid velat att arenan ska rustas upp så att de slipper resa många mil. Under tisdagen sammanträdde kommunstyrelsens arbetsutskott för att fatta beslut om begäran från Kultur- och fritidsnämnden.

– Vi godkänner begäran om att omdisponera sina investeringsmedel så att de kan renovera Tingbergsvallen, säger Hans Forsberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka.

Han tillägger att samtliga parter var eniga och att arenan ska rustas upp till år 2020. Prislappen uppskattas ligga på mellan 5 och 10 miljoner kronor.

Hans Forsberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka. Foto: SVT

– Det som främst behövs är belysning och läktarplatser, säger Hans Forsberg (M) till SVT Nyheter Halland.

Efter tisdagens förlust mot Limhamn Bunkeflo ser Kungsbackas DFFs sejour i damallsvenskan ut att kunna bli endast ettårig. Men att de riskerar att halka ur serien är ingenting som påverkar kommunens beslut.

– Vi behöver en arena. Dessutom har vi en bred ungdomsverksamhet och andra lag i kommunen som kan ta sig uppåt, säger Hans Forsberg.

Norra Halland var först att skriva om nyheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer