BK Hallandias Sandra Granfeldt är orolig över att klubben ska dö ut. Nu vill hon att kommunen agerar, klicka på klippet för att höra mer. Foto: Daniel Strömbäck/SVT/TT

Bowlingklubben kan dö ut när Halmstad saknar hall: ”Nästan inga ungdomar kvar”

Uppdaterad
Publicerad

Flera spelare har slutat och ungdomsverksamheten har nästan helt suddats ut. Det är konsekvenserna som BK Hallandia fått uppleva sedan bowlingcentret i Halmstad stängdes 2015.

I mer än sex år har BK Hallandia tvingats pendla till Falkenberg där det finns en tillräckligt stor hall för träning. Under tiden har flera spelare slutat, vissa har tappat lusten, andra hinner inte med pendlingen. Samtidigt har klubben levt på hoppet om en ny hall i Halmstad, men ingen lösning är i sikte.

I slutet av juni stod det klart att det planerade aktivitetscentret i en industribyggnad i Halmstad inte beviljas tillfälligt bygglov, och ännu en gång har spelaren Sandra Granfeldts hopp släckts. Nu vill hon att kommunen agerar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.