I klippet berättar Håkan Björklund (C), ordförande i teknik- och fritidsnämnden, mer om varför kommunen inte vill investera för mycket på bowlingen. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Ingen ny planerad bowlinghall i Halmstad: ”Letar inte med ljus och lykta”

Uppdaterad
Publicerad

Bowlingklubben Hallandia har saknat en tillräckligt stor hall i Halmstad och tvingats träna i Falkenberg – vilket fått många spelare att sluta. Länge har klubben hoppats på en lösning, men en bowlinghall är inget som hamnar högst på kommunens prioriteringslista.

– Vi letar inte med ljus och lykta, men vi tittar efter möjligheter att lösa den här frågan, säger Håkan Björklund (C), ordförande i Teknik- och fritidsnämnden i Halmstad.

Kommunens förhoppningar är att en extern aktör ska öppna en bowlingverksamhet, men än har det inte blivit av. 2016 fanns det planer, men entreprenören drog sig ur, och så sent som i juni 2021 nekade kommunen tillfälligt bygglov för ett nytt aktivitetscenter med bowlinghall.

Att kommunen själva investerar i en hall kommer inte på tal.

– Bowling är en liten sport i förhållande till vad den kostar att investera i, säger Håkan Björklund (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.