Tre personer fick under lördagen föras till sjukhus efter en brand i ett bostadshus på tre våningar i centrala Varberg. Foto: SVT

Branden i Varberg är nu släckt

Publicerad

På söndagsförmiddagen meddelar räddningstjänsten att branden i bostadshuset i centrala Varberg nu är släckt. Räddningstjänsten har under hela natten jobbat med släckningsarbetet. Vad som orsakade branden vet polisen inte i nuläget.

– Branden var komplicerad och svårsläckt. Med hjälp av kran har vi rivit tegel från byggnaden så att vi kunde släcka i byggnadens konstruktion, säger Åsa Eriksson, presstalesperson på Räddningstjänst Väst.

Under lördagskvällen var branden under kontroll. Ett 20-tal lägenheter är förstörda av antingen brand eller är vattenskadade, enligt räddningstjänsten. Det var tidigt på lördagsmorgonen som branden började i en lägenhet på tredje våningen i ett bostadshus i centrala Varberg.

Tre personer fick föras till sjukhus.

Informationsmöte för boende

Branden har orsakat stor förödelse. Huset består av två sektioner och enligt räddningstjänsten är den ena sektionen helt förstörd. Under söndagsförmiddagen hölls ett möte för de boende där de fick chans att ställa frågor.

Representanter från räddningstjänsten, polisen, Svenska kyrkan, fastighetsägaren och försäkringbolag närvarade.

– Vi har nu avslutat vårt arbete, men vi är kvar under söndagen för bevakning. Polisen har inte påbörjat någon teknisk undersökning, säger Åsa Eriksson.

Polisen meddelar att troligtvis görs en teknisk undersökning först under måndagen för att ta reda på brandorsaken.

Kraftig rökutveckling

Branden i bostadshuset orsakade kraftig rökutvecklingen och SOS Alarm gick under lördagen ut med ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) – och uppmanade boende i centrala Varberg att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningstjänsten har nu hävt meddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer