En av de som nu vill sträcka ut en hjälpande hand är Varbergsbon Maria Jönsson. Foto: Privat/SVT

Hon öppnar upp sitt hem för de drabbade

Publicerad

Flera boende tvingades evakuera från sina hem i ett bostadshus i Brunnsberg centrala Varberg efter en kraftig brand. Under hela lördagen har räddningstjänsten kämpat med släckningsarbetet.
En av de som nu vill sträcka ut en hjälpande hand är Varbergsbon Maria Jönsson.

Varbergsbon Maria Jönsson bor på gatan bredvid där det i natt började brinna i ett bostadshus. Hon vaknade av brandbilar och polisbilar som åkte förbi med sirener på gatan.

Efter att flertalet boende under den tidiga morgonen har fått evakueras, har Maria Jönsson startat en grupp på Facebook för att hjälpa de drabbade.

– Jag gick ut på gatan och träffade en som bodde i det huset. Den personen berättade att hon fick ta med sig sin katt och lämna lägenheten direkt, säger Maria Jönsson.

”En självklarhet”

Under lördagen har hon startat en grupp på Facebook för att hjälpa till med sovplatser eller annat som kan behövas. Själv öppnar hon upp sitt hem och erbjuder sovplatser för de som drabbats av branden.

– Man kan alltid hjälpa till på något sätt. En kan inte göra allt, men alla kan göra något. Jag vill hjälpa till oavsett om jag känner de här personerna eller inte. Det skulle lika gärna ha kunnat hända här, säger hon och fortsätter:

– Nu måste de här personerna hitta någonstans att bo, de fick i princip lämna allt i sticket och hann kanske inte ta med så mycket. Det kan ha varit djur som inte hann ut. Jag tänker på vad de kan ha fått med sig, och vad de behöver. Det känns som en självklarhet att hjälpa till, säger hon.

Under eftermiddagen är brandbilar och polisbilar fortfarande kvar vid platsen för släckningsarbete. En del av taket har rasat in över en del av huset och det är avspärrningar runt huset, menar hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer