Tre personer har förts till sjukhus efter branden. Foto: Bilduppdrag Varberg

Tre personer till sjukhus efter brand

Publicerad

Tre personer fick under lördagen föras till sjukhus efter en brand i ett bostadshus på tre våningar i centrala Varberg, tidigt på lördagsmorgonen. Boende i centrala Varberg har under lördagen uppmanats att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Vid 19-tiden på lördagskvällen var branden i Varberg under kontroll, enligt TT. Under hela dagen har polis och räddningstjänsten varit på platsen och bekämpat branden.

– Teknikerna har inte kunnat gå in i bygganden än, utan det görs först när räddningstjänsten är helt klara på platsen. Så troligtvis tidigt på söndagen kan det ske, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Rubriceringen är i nuläget allmänfarlig ödeläggelse och polisen misstänker initialt att det rör sig om en olyckshändelse eller slarv, att branden har skett av oaktsamhet och utan uppsåt.

– Men rubriceringen kan komma att ändras under resans gång, sa polisens Morten Gunneng till SVT Väst, tidigare under lördagen.

Viktigt meddelande till allmänheten

SOS Alarm har gick tidigare under lördagen ut med ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) – och uppmanade boende i centrala Varberg att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Enligt Åsa Eriksson, kommunikatör på räddningstjänsten i Väst, arbetade räddningstjänsten vid 14-tiden fortfarande vid platsen. Och de förväntades vara kvar flera timmar till.

Några av lägenheterna i bostadshuset har totaltförstörts i branden och de boende evakuerades tidigt på lördagsmorgonen.

Tre personer har förts till sjukhus efter en brand i ett bostadshus på tre våningar i centrala Varberg. Foto: SVT

Möttes av brandrök

Det var vid 04.14 under natten till lördag som larmet om en brand kom till polis, räddningstjänst och ambulans. Boende i bostadshuset, ett trevåningshus med lägenheter, fick därför utrymmas.

– Det var några som kom hem tidigt på morgonkvisten och möttes av brandrök. Sammanlagt har tre personer förts till sjukhus med rökskador, berättade Morten Gunneng vid polisen i region Väst, tidigare på lördagsmorgonen.

På plats beslutade räddningsledaren om evakuering och branden spred sig även till intillliggande byggnad.

– Egentligen var det 66 personer som skulle behöva evakueras. Men som tur var så är många på semester, så det var ytterst få som behövde evakueras, sa Morten Gunneng tidigare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer