Foto: SVT

Hon hjälpte den dödsskjutne mannen på gården i Hylte

Uppdaterad
Publicerad

Efter smällen skyndade sig grannarna till platsen. Höga rop på hjälp avslöjade att det var en nödsituation. De gjorde hjärt- och lungräddning på en skjuten man tills ambulansen kom, men hans liv gick inte att rädda.

Det var vid 21-tiden på måndagskvällen som polisen larmades till en gård i Hylte kommun där en man i 35-årsåldern misstänks ha blivit skjuten av en man i 60-årsåldern.

En närboende granne hamnade mitt i dramat.

Dödsskjutning i Hylte

– Vi hörde en ovanlig smäll så vi gick ut. Då började vi höra höga röster och rop på hjälp så vi sprang till granngården, säger en kvinnlig granne.

Gjorde hjärt- och lungräddning

På gården hittade hon den skjutne mannen med ett sår i bröstet och efter det deltog hon i hjärt och lungräddningsförsök på mannen. Men det gick inte mannens liv att rädda.

– Det var ingen trevlig upplevelse. Det kommer och går hela tiden och är något man aldrig kan tänka sig. Särskilt inte när man bor ute på landet nära skogen där det vanligtvis är helt stilla och fridfullt, säger hon. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Hylte

Mer i ämnet