En man har skjutits till döds på en gård utanför Torup i Hylte kommun. Polisen var på på tisdagen på plats för teknisk undersökning. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Man skjuten till döds på gård i Hylte kommun

Uppdaterad
Publicerad

En person i 35-årsåldern har skjutits till döds i Hylte kommun i Halland. En man greps på platsen och är nu misstänkt för mord samt mordförsök på ytterligare en person.

Strax före klockan 21 på måndagskvällen inleddes en polisinsats vid en gård i Hylte kommun. På platsen fann polisen en död man i 35-årsåldern, och har nu inlett en förundersökning om mord.

– Den avlidne mannen är från Halland, men inte från det specifika området, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman.

Platsen har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att genomföras där. Polisen arbetar med att förhöra vittnen.

Man i 60-årsåldern gripen

En man i 60-årsåldern greps på platsen och han är nu misstänkt för mord.

Är den misstänkte mannen hemmahörande i Halland?

– Det vet jag inte ännu, säger Tommy Nyman.

Polisen förtegen

Under tisdagseftermiddagen berättar polisen att den misstänkte mannen dessutom är misstänkt för försök till mord på ytterligare en person.

– Mordet och mordförsöket har skett på samma plats, och vid samma tillfälle. Men den andra personen är inte skadad, säger Tommy Nyman.

Polisens presstalesperson berättar att det vapen som tros ha använts vid händelsen har beslagtagits. I övrigt är polisen förtegen.

Advokaten fåordig

Den misstänkte mannens advokat, Lennart Johansson, hade under tisdagen ett inledande möte med sin klient. Även han är fåordig och vill inte säga någonting om den misstänktes inställning till anklagelserna.

– Med tanke på rubriceringen är det väl troligt att åklagaren begär min huvudman häktad oavsett vad han har för inställning. Och även om jag har en någorlunda uppfattning om hur han ser på saken vill jag vänta med att förmedla det, säger Lennart Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutning i Hylte

Mer i ämnet