Bilderna ovan är från polisens rekonstruktion och från vapenfyndet på brottsplatsen. Foto: Polisens förundersökning

Misstänkt Hyltemördare ska genomgå större sinnesundersökning

Uppdaterad
Publicerad

Den mordmisstänkte 61-åringen från Hylte ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan ett eventuellt straff kan bestämmas. Det slog rätten fast under rättegångens sista dag på Halmstads tingsrätt.

På fredagen hölls slutpläderingar i målet mot 61-åringen som misstänks ha mördat en man på en gård i Hylte kommun i maj 2018. Åklagaren Sofia Corin yrkade på att 61-åringen ska dömas till fängelsestraff på 18 år för bland annat mord och försök till mord.

Den misstänktes advokat Göran Ruthberg var av motsatt åsikt och begärde att 61-åringen ska genomgå en större rättspsykiatrisk innan påföljden bestäms.

Undersökningen lägger grund för straffet

Rätten valde att gå på försvarets linje eftersom det kan få avgörande betydelse för om 61-åringen ska kunna dömas till fängelse eller vård.

Tidigt i utredningen gjordes en lättare rättspsykiatrisk undersökning, en så kallad paragraf sju-undersökning. I den kom man fram till att mannen inte led av någon psykisk störning vid gärningstillfället.

Fortsatt förhandling i målet blir i mitten av februari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutning i Hylte

Mer i ämnet