61-åringens försvarare Göran Ruthberg kommenterar bevisläget gällande utpressningen som en närstående till hans klient ska ha varit utsatt för.

Mordmisstänkts advokat oense med åklagaren om bevis

Uppdaterad
Publicerad

Den mordmisstänkte 61-åringens försvarare Göran Ruthberg delar inte åklagarens syn på bevisläget när det gäller den nedlagda förundersökningen gällande utpressning mot en närstående till 61-åringen.

61-åringen, som vidgått att han sköt ihjäl en man på en gård i Hylte kommun tidigare i år, bygger sitt försvar på att en närstående till honom ska ha varit utsatt för utpressning och trakasserier under en längre tid.

Det ska sedan ha utmynnat i situationen som uppstod på morddagen. Och under utredningens gång har en av de målsägande varit misstänkt för utpressning. Något som åklagaren Sofia Corin valt att inte gå vidare med på grund av ”bevisproblem”.

61-åringens försvarare Göran Ruthberg delar dock inte åklagarens syn på bevisläget. Se och hör honom kommentera det i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutning i Hylte

Mer i ämnet