Bilderna ovan är från polisens rekonstruktion och från vapenfyndet på brottsplatsen. Foto: Polisens förundersökning

Rättegång om misstänkt mord i Hylte forsätter

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången kring dödsskjutningen på en gård i Hylte kommun fortsatte under onsdagen genom förhör med den misstänkte 61-åringen. Han står bland annat åtalad för mord och försök till mord, men hävdar nödvärn.

I tidigare förhör har den misstänkte sagt att personer har utpressat och hotat honom och en anhörig. 61-åringen erkänner att han har avlossat skott, men att det inte har varit hans avsikt att skjuta.

Onsdagens förhandlingar startade med att rätten tog beslut om att den misstänkte 61-åringen och målsäganden inte skulle befinna sig i rättssalen samtidigt, med risk för att den misstänkte inte skulle våga berätta fritt om händelsen.

– Det beror på att min klient känner en rädsla. Det här önskemålet har vi haft hela tiden, säger mannens advokat Göran Ruthberg.

Hur kan det påverka rättegången?

– Utgångsmässigt har det ingen betydelse. Man ger honom möjligheten att berätta om sin upplevelse utan att behöva känna oro, säger Göran Ruthberg.

I klippet ovan hör du den misstänkte 61-åringen berätta om händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutning i Hylte

Mer i ämnet