Foto: SVT

Man åtalas för mord i Hylte

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern åtalas för mord och mordförsök på en gård i Hylte kommun. Mannen misstänks för att ha skjutit en annan man till döds med hjälp av ett gevär. Han åtalas även misstänkt för att har försökt döda ytterligare en person genom att rikta geväret mot dennes huvud och kropp.

Händelsen inträffade på en gård i Hylte kommun den 28 maj i år. Den åtalade ska enligt åklagaren ha skjutit en man i 35-årsåldern i bröstet med ett gevär. Den skjutne mannen avled på plats av skadan.

Vid samma tidpunkt ska den åtalade även ha riktat det skarpladdade geväret mot en en annan man. Men av oklar anledning ska han inte ha avfyrat vapnet. För detta åtalas mannen för försök till mord.

Dödsskjutning i Hylte

Misstänkt för grovt olaga hot

I anslutning till händelsen ska han även ha riktat geväret mot ytterligare två personer. Samtidigt misstänks han för att ha sagt hotfulla saker. Åtalspunkten i det här fallet är grovt olaga hot eftersom ett gevär var inblandat.

Mannen i 60-årsåldern åtalas även misstänkt för grovt vapenbrott för att ha innehaft en egentillverkad, skarpladdad pistol utan att ha rätt till det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Hylte

Mer i ämnet