En man har skjutits till döds på en gård i Hylte kommun. Polisen var på på tisdagen på plats för teknisk undersökning. Foto: Mattias Bolin/SVT

Misstänkt Hyltemördares häktning prövas igen

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det bara gått en vecka sedan en man i 60-årsåldern häktades misstänkt för mord på en man i 35-årsåldern på en gård i Hylte kommun kommer en omhäktningsförhandling att hållas på fredagen.

Det var vid 21-tiden den 28 maj som polisen larmades till gården. Enligt vad som blivit offentligt hittills ska mannen i 60-årsåldern ha skjutit en man i 35-årsåldern i bröstet med ett gevär.

Den misstänkte greps kort därefter på platsen. Ett par dagar senare häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för mord, och mordförsök eftersom det i gärningsbeskrivningen uppges att han skjutit mot ytterligare en persons huvud, men missat.

Dödsskjutning i Hylte

Det var efter att den misstänkte mannens försvarare Lennart Johansson anmält sig jävig och advokaten Göran Ruthberg åtagit sig fallet som en ny häktningsförhandling begärdes.

Frågor om ansvarfrihetsgrunder

Göran Ruthberg uppger i en skrivelse till tingsrätten att ”... frågor om ansvarfrihetsgrunder inte berörts” vid den inledande häktningsförhandlingen. Det är därför som häktningen kommer att prövas igen.

I övrigt är Göran Ruthberg fåordig om anledningen till den begärda omhäktningsförhandlingen.

– Jag anser att det bör föras in ytterligare några saker som inte varit upp till beröring innan, säger Göran Ruthberg. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Hylte

Mer i ämnet