Cigdem Olsson hjälper personer som behöver stöttning med anledning av det nya coronaviruset. Foto: Anna Palmgren/SVT

Cigdem hjälper personer i riskgrupper under coronakrisen

Uppdaterad
Publicerad

Cigdem Olsson gick med i en grupp på sociala medier som hjälper personer i riskgrupper med anledning av det nya coronaviruset. Snabbt kom hon i kontakt med en man, Oliver, som satt i karantän och behövde någon som kollade till honom.

– Varför ska jag sitta hemma och bara glo på dörrarna eller väggarna, säger hon.

Cigdem Olsson jobbar natt som undersköterska på ett äldreboende. De timmarna hon inte sover på dagarna vill hon nu hjälpa personer i riskgrupper. Bland annat fick hon kontakt med Oliver, en man som har diabetes och blev sjuk i halsfluss. Han var orolig för coronaviruset och behövde någon som hörde av sig och kollade att han var okej.

Efter att de fått kontakt skrev hon till honom nästan varje timme. Hon har själv äldre föräldrar som sitter i karantän i Turkiet. Till dem ringer hon varje dag.

I klippet berättar hon mer om engagemanget och vi får även höra mannen hon hjälper, Oliver, som berättar vad hjälpen betyder för honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet