Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sigge, 81, år är en av alla som isolerat sig på grund av coronaviruset. ”Håller det på länge blir det kämpigt”. Foto: Anna Palmgren/SVT

Så är livet i isolering under coronakrisen

Publicerad
Riskgrupper uppmanas nu att hålla sig hemma – men hur är egentligen livet i isolering? En som vet är 81-årige Sigge Fleischer i Halmstad.

Som biolog och pensionerad professor håller han igång vardagen med forskning hemifrån, promenader och med att dona i trädgården. Men han saknar att träffa andra människor.

Hör Sigge Fleischer berätta mer om vardagen i isolering, eller med social distansering i hemmet, som det kallas – och om hur han fick hjälp via sociala medier med att handla mat, i klippet ovan.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Visa
  • Alla som är 70 år eller äldre rekommenderas att försöka hålla sig hemma och att begränsa sina kontakter med andra människor. Det innebär att i så stor utsträckning som möjligt undvika folksamlingar i exempelvis kollektivtrafik, affärer eller offentliga lokaler. 
  • Det finns dock ingen avrådan från att ta promenader eller vistas utomhus i miljöer med få människor.
  • Folkhälsomyndigheten ger rådet att be om hjälp med exempelvis inköp av mat och andra ärenden.
  • Andra som tillhör riskgrupper för allvarlig sjukdom av luftvägsinfektioner kan också behöva begränsa sina nära kontakter precis som äldre. Personer som tillhör dessa riskgrupper rekommenderas att rådgöra med behandlande läkare.

Källa: Folkhälsomyndigheten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet