Sirpa Kutti och Eva-Lena Jacobsson från Kommunal i Halmstad är kritiska till besparingarna inom förskolan. Foto: SVT

De manifesterar i Halmstad mot besparingar i förskolan

Uppdaterad
Publicerad

Sju miljoner – det är summan som Alliansen i Halmstad kommun föreslår ska sparas på förskolan. Fackförbundet Kommunal väljer nu att visa sitt missnöje mot förslaget genom en manifestation utanför rådhuset.

– Vi vill visa politikerna att vi inte accepterar detta, säger Eva-Lena Jacobsson.

Eva-Lena Jacobsson är starkt kritisk till politikernas förslag. Hon menar att istället för att dra ner på resurserna inom verksamheten på golvet borde pengarna dras in på det administrativa.

– Kärnverksamheten där barnen finns behöver vi ha personal på. Därför måste vi ta i det administrativa för att se vad vi behöver ha och inte behöver, för att klara vår verksamhet.

”Personalen går redan på knäna”

Sirpa Kutti som är barnskötare och representant för Kommunal, menar att konsekvenserna för personalen blir allvarliga.

– Personalen går redan på knäna. Vad ska vi ta bort? Man blir bara irriterad när man pratar om det. Kvalitén på förskolan blir sämre, säger Sirpa.

Just nu pågår en namninsamling som ska lämnas över till kommunråd Jonas Bergman (M) i samband med Kommunfullmäktigemötet 21 november.

I klippet ovan kan du höra mer av Kommunals kritik mot besparingarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.