Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet berättar barnmorskan Sara Bergstrand Karlsson om den digitala utbildningen för blivande föräldrar. Foto: Johanna Holstein/SVT/Christine Olsson/TT

Digital föräldrautbildning lanseras tidigast efter årsskiftet

Uppdaterad
Publicerad

Redan innan pandemin bröt ut hade Region Halland startat ett projekt för att digitalisera föräldrautbildningen, men lanseringen väntas först efter årsskiftet – och då först som ett pilotprojekt. Det innebär att många blivande föräldrar står utan möjligheten att gå kurser i regionens regi.

– Vi har ju försökt speeda upp det på grund av coronapandemin men det är ett stort arbete och många delar, säger barnmorskan och projektledaren Sara Bergstrand Karlsson.

Samtidigt sätter pandemin vissa käppar i hjulet och gör det svårare att filma inne på förlossningarna bland annat.

Utbildningen, som kommer vara unik för Region Halland, ska följa de blivande föräldrarna från inskrivningssamtalet fram till eftervården och hur man ammar. Den digitala utbildningen kommer utformas i samband med fysioterapeut, psykolog, barnklinik, förlossning, BB samt BVC.

Verksamhetschefen för kvinnoklinikerna i Halland har i ett tidigare reportage i SVT sagt att den digitala föräldrautbildningen skulle vara igång inom ett par veckor – men det var en felaktig uppgift.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet