Olyckan i Slättåkra inträffade torsdagen 27 augusti. Foto: TT/SVT

Digital rekonstruktion av dödsolyckan i Slättåkra klar

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen i fallet med dödsolyckan i Slättåkra utanför Halmstad har kommit ett steg längre. Den digitala rekonstruktion som polisen har gjort är nu färdig. Den ska ge mer klarhet i händelseförloppet.

– Genom detta kan vi uppskatta vilket hastighet fordonen haft och även kollisionspunkt. Det hjälper oss av avgöra vem som var på fel sida, säger Andreas Gabrielsson, förundersökningsledare på trafikenheten i polisområde väst.

Efter dödsolyckan i augusti där två personbilar frontalkrockade i närheten av Slättåkra i Halmstads kommun, satte polisen igång med att göra en digital rekonstruktion. Med hjälp av ett dataprogram sammanställs parametrar som fordon, däcktyp, underlag och så vidare.

Dödsolyckan i Slättåkra

Väntar på dödsorsak

Vad rekonstruktionen visar vill han Anders Gabrielsson inte gå in på eftersom det ska användas i förhör med den misstänkte. Och innan dess är det bara en sak som fattas.

– Vi väntar fortfarande på de slutliga obduktionsprotokollen med de exakta dödsorsakerna från Rättsmedicin.

Förnekar dödskraschen

Två personer, en kvinna i 50-årsåldern och en femårig flicka omkom i olyckan. Senare visade det sig att den man som kört den ena bilen varit alkoholpåverkad och saknat körkort.

Den misstänkte mannen, som är i 50-årsåldern, erkänner rattfylleri och olovlig körning. Men han nekar till grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

– Min förhoppning är att vi kan hålla slutförhöret innan jul, säger Andreas Gabrielsson.

Se klipp från när SVT Nyheter Halland var på plats morgonen efter olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Slättåkra

Mer i ämnet