Foto: TT

Dom i dag mot mordmisstänkta bröder

Publicerad

I dag faller domen mot två bröder, 21 och 18 år gamla, som är åtalade för mord på en 25-årig kioskägare i Halmstad i november förra året.

Med diverse vapen begav sig – enligt åtalet – bröderna till kiosken, som ligger vid ett torg i stadsdelen Andersberg. Enligt åtalet slog en av dem butiksinnehavaren i huvudet, varpå den andre sköt honom i ryggen. När 25-åringen försökte fly följde bröderna efter och misshandlade honom med en kniv och ett slagträ. Mannen hittades sedan död i butiken.

Morgonen efter mordet anhöll åklagare bröderna i deras frånvaro. En vecka senare skickade polisen ut en efterlysning. I december kunde den yngre brodern gripas i Kosovo, bland annat tack vare vittnesuppgifter. Den äldre brodern greps, också han i Kosovo, i mars i år. Efter långa juridiska processer utlämnades de till Sverige.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Butiksmord på Andersberg

Mer i ämnet