Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet ovan får du en förtitt inuti Argus.

Här tar Falkenbergs dyraste bygge form

Publicerad

Argus ska bli Falkenbergs flaggskepp med entré mot Stortorget. Nästan en kvarts miljard investeras på byggnaden som blir nytt kunskaps- och kulturcentrum.

Det är Falkenbergs kommuns största investering någonsin och planen är att en helt ny stadsdel ska växa fram runt Argus-byggnaden som inhyser gymnasieskola, bibliotek, kulturskola och turistinformation.

Nya bostäder och ny stadspark

I närområdet planeras också 350 nya bostäder och en offentlig stadspark i kvarteret Krispeln, men den delen har ännu inte beslutats.

Sammanlagt förväntas kommunens investeringar i området uppgå till en halv miljard kronor. Förutom 226 miljoner på Argus görs också renoveringar för dryg 180 miljoner kronor på den gamla gymnasiekolans huvudbyggnad.

Nästan 100 procent förnybart

Nybygget ska ha låg klimatpåverkan med solceller på taket och uppvärmning med bergvärme eller fjärrvärme.

– Oavsett vilket så är det 99,6 procent förnybar energi vi använder, säger Andy Femling, byggprojektledare på Falkenbergs kommun.

I klippet ovan får du en förtitt inuti Argus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Falkenberg

Mer i ämnet