Fredrik Hansson (C) och Maria Losman (MP) har olika uppfattningar om hur Hans Forsbergs avtal om visstidspension ska hanteras. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Forsbergs pension: Därför röstade MP nej och C ja

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen beslutade kommunstyrelsen i Kungsbacka att tidigare moderata kommunalrådet Hans Forsberg – som avgick efter att ha åkt fast för sexköp – ska få sin pension . Men beslutet var inte enhälligt.

– Hans har skadat förtroendet för politiken i Kungsbacka och vi behöver markera emot det, säger Maria Losman (MP), som röstade nej.

Kalle Påsse Sundvall (M) och Niklas Mattson (KD) röstade för att inte bevilja Hans Forsberg visstidspension. Det gjorde även Miljöpartiets företrädare.

– Kungsbacka har en tradition av att pröva ersättningar till enskilda i domstol. Det kan vi göra även när det gäller ett kommunalråd som avgått på egen begäran efter att ha mist förtroendet, säger Maria Losman (MP) ledamot i kommunstyrelsen.

Sverigedemokraterna avstod från att rösta. Övriga ledamöter från L, M, S och C röstade däremot ja.

– Avtal är avtal och avtal gäller, säger vice ordförande i kommunstyrelsen Fredrik Hansson (C).

I klippet ovan hör du varför Maria Losman istället ville att det skulle avgöras i domstol och varför inte Fredrik Hansson ville ta det dit. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Toppolitiker i Kungsbacka köpte sex

Mer i ämnet