Gunilla Johansson hävdar att mannen inte haft uppsåt att skada någon. Starta klippet för att höra om gärningsmannens motiv och kopplingar till andra liknande händelser. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Försvararen till mannen som misstänks för PS-attacken: ”Han ville skapa kaos”

Uppdaterad
Publicerad

Ett rop på hjälp – den misstänkte har inte haft uppsåt att vare sig skada eller döda någon. Så ser försvararen Gunilla Johansson på läget i rättegången mot den man som misstänks för attacken på Peder Skrivares skola i Varberg. Hon menar dessutom att det finns flera brister i åtalet.

Nästan tio månader efter skolattacken i Varberg har nu rättegången i fallet inletts.

Mannen nekar till åtalspunkterna om försök till mord, mordbrand och försök till grov mordbrand, däremot erkänner han att han gjort sig skyldig till skadegörelse i sin egen lägenhet.

I klippet berättar Gunilla Johansson om gärningsmannen, hans motiv och eventuella kopplingar till andra liknande händelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacken mot Peder Skrivares skola

Mer i ämnet