I klippet ovan kan du se glädjescenerna från omklädningsrummet efter matchen. Även om någon enstaka verkade bekymrad. Foto: Fredrik Brorsson

Frillesås Bandy klart för Elitserien

Uppdaterad
Publicerad

Det gick inte helt smärtfritt men det blev till slut en fortsättning på elitseriesagan för Frillesås Bandy. Under onsdagskvällen besegrade laget Nässjö, hemma på Sjöaremossen, och säkrade andraplatsen i kvalserien och spel i Elitserien nästa säsong.

Seger för Frillesås i matchen mot Nässjö skulle garantera fortsatt spel i Elitserien. Men efter en halvlek såg det lite tufft ut på Sjöaremossen med underläge för Frillsesås med ett mål mot noll.

Vände underläge

Hemmalaget kom igen i andra halvlek och vände underläget till ledning med 3-1. Men Nässjö bjöd på kamp in i det sista och slutresultatet blev till slut 3-2. Nu blir det spel i högsta serien även nästa säsong för Frillesås Bandy.

– Jag är i chocktillstånd. Förra året hann man förstå i slutet av matchen att vi kommer gå upp. Men idag var det kamp ända in i sista sekunden, säger den spelande assisterande tränaren  Mattias Johansson och fortsätter:

– Men det är en otrolig känsla. Självklart vill man spela elitserien nästa år, det betyder så mycket för föreningen. Vi löser det till slut efter en tuff säsong som nykomlingar. Då får de se ut hur det vill.

”Vi andas ut, kramas och mår bra”

Frillesås mål att hålla sig kvar i Elitserien är nu uppnått men firandet är inte planerat.

– Allting blir väldigt spontant. Vi andas ut, kramas och mår bra. Nu slutar vi träna och förhoppningsvis firar vi i helgen tillsammans, säger Mattias Johansson.

Kunde du hoppas på det här?

– Rent poängmässigt har vi haft det tufft. Vi gör en okej säsong men det har verkligen varit på gränsen. Nu har vi åtminstone möjligheten att försöka ta det ett steg ytterligare till nästa säsong. Att etablera oss på riktigt, säger Mattias Johansson.

Tackar hallänningarna

Publikmässigt tycker han säsongen varit långt över förväntan.

– Jag vill tacka alla hallänningar och Göteborgare som slutit upp på Sjöaremossen och skapat en härlig atmosfär. Det har varit en fröjd att gå ut varje match. Det har blivit det uppsvinget vi knappt vågade hoppas på för en bandybana mitt ute i ingenstans, säger Mattias Johansson.

I klippet ovan kan du se glädjescenerna från omklädningsrummet efter matchen. Även om en någon enstaka verkade bekymrad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.