Det var stort säkerhetspådrag vid Halmstad tingsrätt i samband med häktningsförhandlingen. Foto: SVT

Gripne mannen häktas för mordet på gård i Hylte

Uppdaterad
Publicerad

Den man som greps under måndagskvällen i samband med dödskjutningen på en gård i Hylte kommun har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för både mord och mordförsök.

Det var strax före klockan 21 på måndagskvällen som polisen larmades till gården i Hylte kommun. På platsen fann polisen en död man i 35-årsåldern som skjutits med ett gevär i bröstet.

Häktas för två brott

En annan man, som är i 60-årsåldern, greps på platsen, misstänkt för att ligga bakom mordet. Han misstänks också för mordförsök på ytterligare en person. Detta ska ha skett på samma plats och vid samma tillfälle. Mannen misstänks då ha försökt skjuta mot personens huvud.

Dödsskjutning i Hylte

Det var stort säkerhetspådrag i samband med häktningsförhandlingen på tingsrätten i Halmstad under onsdagen. Insatsstyrkan var på plats.

Vid 16-tiden häktades mannen i 60-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för både mordet och mordförsöket.

Motsätter sig inte häktning

Han förnekar mordförsöket. När det gäller mordet erkänner han att det är hans gevär som avlossats. Men hans inställning till själva brottet redogörs bakom stängda dörrar på tingsrätten i Halmstad.

Vidare motsätter han sig inte häktning med restriktioner.

Åtal ska väckas vid tingsrätten senast den 27 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Hylte

Mer i ämnet