I klippet ser du gymnasiechefen på Kattegattgymnasiet förklara planen för skolstarten. Foto: SVT

Gymnasieelever tvingas äta tidig lunch: ”Kommer att få blandade reaktioner”

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka ska 1 400 elever återvända till Kattegattgymnasiet i Halmstad. För att försöka mota coronapandemin vidtas en rad åtgärder. Bland annat måste en del av eleverna äta lunch redan klockan 10.30.

Sedan i mars har all undervisning på Sveriges gymnasieskolor bedrivits på distans. Nästa vecka är det dags för eleverna att återvända och nu förbereder skolorna sig för att ta emot dem. På Kattegattgymnasiet i Halmstad tvingas man vidta flera åtgärder för att elever och lärare ska känna sig trygga.

Förutom hygienrutiner och att hålla avstånd handlar det om ändrade rutiner i matsalen.

Coronaviruset i Halland

Lunchserveringen har förlängts för att undvika trängsel. Detta innebär att en del elever nu måste äta sin lunch redan klockan 10.30.

– Ja, det är ganska tidigt och jag tror att vi kommer att få blandade reaktioner på det. Vissa elever kanske har gått upp tidigt eftersom de har långa restider, medan andra kanske stigit upp nyligen och börjar vid den tiden. Men i det stora hela måste vi göra det bästa av situationen för att förhindra smittspridning, säger Rikard Sjödahl, gymnasiechef.

I klippet förklarar gymnasiechefen vilka åtgärder som vidtagits för att förhindra smittspridning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet