Foto: SVT

”Hammarkvinnan” lämnade blodspår på brottsplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Åtalet mot den så kallade ”hammarkvinnan” som misstänks för mord på en äldre kvinna dröjer. Enligt åklagaren har misstankarna mot den 47-åriga kvinnan stärkts efter att det har säkrats blodspår och fingeravtryck från henne på brottsplatsen.

Det återstår ett flertal utredningsåtgärder och åklagaren har inte fått alla svar från Nationellt forensiskt centrum. Inte heller den rättsmedicinska undersökningen av offret eller den rättspsykiatriska undersökningen av den misstänkta är helt klara.

Den misstänkta kvinnan och hennes försvarare har utan förhandling gått med på förlängd åtalstid fram till den 21 april.

Mord i Kungsbacka

Greps efter tumult på motorvägen

Det var i slutet av januari som den 47-åriga kvinnan greps efter tumult på E6 mellan Kungsbacka och Göteborg. Kvinnan jagade då en annan bilist med en hammare.

Några dagar senare hittade polisen en kvinna i 75-årsåldern död i ett hus i Kungsbackaområdet. 47-åringen misstänks vara inblandad i den äldre kvinnans död. Ungefär två veckor senare erkände 47-åringen att hon dödat den äldre damen. Hon erkänner sig däremot inte skyldig till brottsrubriceringen mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Kungsbacka

Mer i ämnet