Foto: SVT

”Hammarkvinnan” psykiskt sjuk

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som misstänks för att ha mördat en släkting i Kungsbackaområdet lider av en allvarlig psykisk störning. Det slås fast i den rättspsykiatriska undersökningen som nu är klar.

Det var i slutet av januari som en kvinna i 50-årsåldern greps på E6 mellan Kungsbacka och Göteborg efter att ha jagat en annan bilist med en hammare. Några dagar senare hittade polisen en död släkting till kvinnan, en kvinna i 75-årsåldern, i ett hus i Kungsbackaområdet och misstankarna riktades snart mot kvinnan i 50-årsåldern.

LÄS MER: ”Hammarkvinnan” lämnade blodspår på brottsplatsen

Mord i Kungsbacka

Kvinnan har senare erkänt att hon bragt släktingen om livet och hon har bland annat uppgivit att hon under veckan när händelsen inträffade upplevde sig styrd av en ”urkraft från tidens begynnelse”.

Allvarligt psykiskt störning vid gärningstillfället

Kvinnan har sedan händelsen genomgått en rättpsykiatrisk undersökning. I den slås det nu fast att hon led av en allvarlig psykisk störning vid gärningen och vid undersökningen.

Vid en fällande dom föreslår rättmedicinalverket därför att hon ska dömas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

SVT har sökt åklagaren utan framgång

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Kungsbacka

Mer i ämnet