Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fiskeredskapens färg har de valt att behålla i armbandet på klockan. Både armband och boett till uret ska vara av återvunnen plast. Se mer i klippet. Foto: Teresia Loive/SVT

Han gör armbandsklockor av gamla fiskenät och fiskerep

Publicerad

Han tröttnade på att se skräp längs med strandkanterna under joggingrundorna. Så för två år sedan påbörjade Daniel Lindberg projektet att göra en miljövänlig klocka av fiskenät. I år fick han träffa drakarna i Draknästet för att framföra sin innovation.

– De här brukar jag sitta med på min bakgård och länka ihop, säger grundaren och entreprenören Daniel Lindberg, och visar armbandskedjan av fiskenät, något som även Hallands nyheter har rapporterat om.

Man har valt att behålla både färg och struktur från materialen som främst består av fiskenät och fiskerep och som enligt honom ger en havskänsla. Men det har inte varit en enkel resa från idé till slutprodukt.

– Det var svårare än vi trodde att få en godkänd plast, det krävs mycket tester innan man får en godkänd produkt.

Ska kunna smältas ner igen

Hans engagemang för miljöfrågan och problemet med plast i havet har ökat sen projektet startade. Så tanken är också med den cirkulära affärsidén att armband eller klocka som går sönder ska kunna smältas ner igen.

Hör honom berätta mer och ta en titt på klockorna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.