– Jag har fem steg i trappuppgången och det känns som att bestiga Mount Everest, säger Ilona Emanuelsdotter som fått sin operation framflyttad. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Hundratals operationer inställda i Halland – Ilona lider varje dag

Publicerad

Region Halland tvingas ställa in eller flytta fram hundratals operationer varje vecka till följd av coronapandemin. Ilona Emanuelsdotter är en av de som drabbats.

Under vecka 14 genomfördes 65 procent mindre icke akuta operationer jämfört med en normal vecka som inte präglas av en pandemi.

En normal vecka i början på året genomfödes omkring 336 icke akuta operationer av Region Halland. Under vecka 14 opererades endast 118 patienter.

Coronaviruset i Halland

Ilona Emanuelsdotter lider av artros i höften, hon får mer och mer smärta för varje dag som går och en operation var planerad i maj. Nu har hon fått besked att operationen med största sannolikhet kommer flyttas fram ett halvår.

Titta på klippet för att höra Ilona berätta om situationen.

Läs mer om hur operationer påverkats av coronaviruset här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet