Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ivo har nu inlett en tillsyn av kommunens socialnämnd efter hanteringen av orosanmälningar som inkommit av barnen som hölls isolerade i Halland. Lars Ericsson, enhetschef på Ivo, berättar varför. Foto: SVT

Ivo inleder tillsyn av socialtjänsten i kommunen där barnen hölls avskärmade

Uppdaterad
Publicerad

Nu inleder Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, ett tillsynsärende av socialtjänsten med anledning av tidningen Dagens Nyheters rapportering. Granskningen visade att sju barn som bott på en familjegård i Halland stått utanför samhället och bland annat missat skolplikten.

– Tillsynen kommer initialt ta sin utgångspunkt i vad nämnden gjort för bedömningar efter inkomna orosanmälningar och om nämnden vidtagit åtgärder för att försäkra sig om att barnen får det skydd de behöver, säger Lars Ericsson, enhetschef på Ivo.

En avdelningschef och talesperson på socialförvaltningen i den aktuella kommunen välkomnar granskningen.

-Det är en säkerhet i vårt arbete och ett skydd för barnen att det granskas att vi gör korrekta utredningar, säger avdelningschefen till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Avskärmade barnen i Halland

Mer i ämnet