David Bray är vice vd och Pia Hallqvist är sortimentschef på AJ produkter. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Stort sug efter kontorsmöbler när fler jobbar hemma: ”2020 bästa året någonsin”

Uppdaterad
Publicerad

För många har arbetssituationen kastats om helt och håller under pandemin. Fler jobbar hemifrån vilket bland annat märks av på efterfrågan på kontorsmöbler. För det Halmstadbaserade företaget AJ produkter har försäljningen rusat iväg, inte minst från och med i höstas.

– Det har verkligen varit en berg-och dalbana i år. Till en början gick försäljningen ner, men när folk märkte av att de skulle spendera mycket arbetstid hemma började försäljningen dra i väg. 2020 blir vårt bästa år någonsin, säger David Bray, vice vd på AJ Produkter, som funnits sedan 1975.

Trenden är tydlig

Det här förvånar inte Mats Hedenström, som är näringspolitisk chef på Svensk Handel. Enligt honom är trenden tydlig; efterfrågan på sådant som möjliggör hemarbete och vistelse i hemmamiljö har ökat medan sådant som bygger på att vi träffar andra människor via jobbet eller privat har gått åt andra hållet.

Coronaviruset i Halland

– Livsmedel, växter, inredning och hemelektronik har klarat sig bättre medan skor, kläder, klockor och glasögon är exempel på delar av handeln som drabbats stenhårt av pandemin, skriver han i ett mail till SVT Nyheter Halland.

I klippet får du följa med till företagets lager i Halmstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet