Sökinsatsen efter 12-åringen uppskattas vara den största i Sverige hittills Foto: SVT

Missing people behöver fler som hjälper till vid sökandet

Uppdaterad
Publicerad

I över 40 timmar har letandet efter den 12-årige pojken pågått och trots att det varit 2 000 unika sökare så behövs det nu fler.

Bland annat militär, polis, räddningstjänst, organisationen Missing people och en stor uppslutning från allmänheten är alla involverade i de sökinsatserna som görs för att hitta den 12-årige pojken som sen i tisdags varit försvunnen. En insats som organisationen Missing people säger är den största insatsen som gjorts någonsin i Sverige.

– Det är konstaterat att det här är vår största sökinsats. Vi har haft över 2 000 unika sökare, säger Therese Jigfjord, pressansvarig för Missing people.

12-åring drunknad i Falkenberg

”Det behövs fler”

Men trots detta behövs det fler som hjälper till.

– Vi vill förtydliga att det fortfarande behövs hjälp hela tiden och jag räknar med att fler ansluter sig efter fyra när de har slutat jobbet, säger Therese Jigfjord, pressansvarig för Missing people.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

12-åring drunknad i Falkenberg

Mer i ämnet