Foto: SVT

Misstänkt för dödsskjutning led inte av psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 60-årsåldern som misstänks för dödsskjutningen på en gård i Hylte kommun led inte av någon allvarlig psykisk störning, enligt den rättspsykiatriska undersökningen.

Enligt den paragraf 7-undersökning som nu står klar, en så kallad liten rättspsykiatrisk undersökning, led inte den misstänkte mannen av någon allvarlig psykisk störning vid gärningen.

Händelsen inträffade i maj i år. Enligt gärningsbeskrivningen ska den misstänkte då ha skjutit ihjäl en man i 35-årsåldern med ett gevärsskott i bröstet, och avlossat skott mot ytterligare en persons huvud, men missat.

Hävdar nödvärn

Den misstänkte mannen, som är i 60-årsåldern, menar att han handlade i en nödvärnssituation. I samband med häktningsförhandlingen har putativt nödvärn nämnts, vilket enkelt uttryckt innebär att en person kan ha inbillat sig en nödvärnssituation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.