Hör planchefen berätta om vad hon anser är de vanligaste missuppfattningarna om detaljplanen för Österskans. Foto: Ida Röök Svalander/SVT

Planchefen om planerade hotellet på Österskans: ”Som en skulptur i staden”

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om detaljplanen för Österskans, och det tänkta hotellet intill Picassoparken, fortsätter att engagera. SVT Nyheter Halland har träffat Mila Sladic, planchef på Halmstads kommun, som menar att man kan se hotellet som en skulptur i staden.

Ärendet med detaljplanen för Österskans går vidare. Detaljplanen är ute på samråd fram till den 15 september, och många kritiska röster har höjts mot förslaget. Mila Sladic är planchef i Halmstads kommun, och har varit delaktig i uppgiften att sätta ihop en detaljplan innehållande ett hotell med mera. Men frågan om hotellet har väckt stor debatt.

– Jag ser det inte som kritik, utan ett naturligt förfarande nu när alla får säga sin åsikt om detaljplanen. Det är en del av planprocessen och att vi förhoppningsvis kan förbättra detaljplanen utifrån de inkomna synpunkterna, säger hon.

I klippet ovan berättar Mila Sladic bland annat om de vanligaste missuppfattningarna kring detaljplanen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hotellplanerna på Österskans

Mer i ämnet