Starta klippet för att se bandet Headons ösa på mitt på parkeringsplatsen i Halmstad – inför ett uppställ med glada bilister. Foto: Daniel Strömbäck / SVT Nyheter

Coronasäker drive-in-festival i Halmstad skapade publikhav av bilar

Uppdaterad
Publicerad

På en parkeringsplats i Larsfrid i Halmstad dunkade livemusik näst intill hela lördagen. Det var Dramalogen, en grupp kulturskapare, som annordnade en coronasäker drive-in-festival i sann amerikansk anda.

– Tur att folk inte är fulla med tutorna, för då hade det gått åt helvete, sade besökaren Jens Nilsson till SVT när han satt och åtnjöt punkmusik från sin bil.

Starta klippet för att hänga med när Halmstadbandet Headons uppträder för ett publikhav bestående av bilar.

Den rådande pandemin har slagit mycket hårt mot kulturlivet i Sverige det senaste halvåret, många evenemang har fått ställas in.

Coronaviruset i Halland

Detta faktum fick Dramalogen att grubbla över frågan om hur kulturen kan fortsättsätta trots alla restriktioner. Svaret blev en scen precis framför en parkeringsplats där besökare fick parkera, sitta kvar i bilen och lyssna på livemusik.

Den nuvarande 50-gränsen berör även drive-in-festivaler, men det är nästan lika bra menar projektledaren eftersom parkeringsplatsen ändå inte rymmer speciellt många bilar.

Bilarna gungade när besökarna diggade till livemusiken från sina parkerade bilar – i klippet ovan får du möta några av besökarna som kommit till Larsfrid för att uppleva drive-in festivalen. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet