Radiostationen Grimeton är ett av Sveriges femton världsarv. Foto: Pressens bild

Radiostationen Grimeton får 600 000 kronor för ny utställning

Uppdaterad
Publicerad

Nu fördelar Riksantikvarieämbetet hela 16 miljoner kronor i direkt projektstöd till lokala kulturarvsprojekt. I Halland har två projekt beviljats sammanlagt 635 000 kronor. Dessa är Radiostationen i Grimeton och Hallands bildningsförbund/hembygdsrörelsen i Halland.

Av totalt nästan 360 ansökningar har Riksantikvarieämbetet valt ut 136 stycken som får bidrag för kulturarvsprojekt. Projektet innebär olika typer av åtgärder så som renoveringar, brandskyddsinsatser och utveckling av uställningar.

Sammanlagt går 635 000 kronor av de 16 miljonerna till Halland. Majoriteten av pengarna – 600 000 kronor – går till Radiostationen Grimeton, som ska ta fram en ny uställning.

Det resterande beloppet – 35 000 kronor – får Hallands bildningsförbund/hembygdsrörelsen i Halland för att arrangera en kurs för sina medlemsföreningar om att vårda sina föremålssamlingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.