Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Katarina Lindh efterlyser tydligare inriktning, samarbete och mål på ett nationellt plan för att energieffektivisera för klimatet. Foto: Marcus Alakangas/SVT

Region Hallands fastighetschef: Saknar tydlig nationell riktning för energieffektiviseringar

Uppdaterad
Publicerad

Tydligare inriktning, samarbete och mål på ett nationellt plan för att energieffektivisera för klimatet. Det efterlyser nu Katarina Lindh, fastighetschef på Region Halland, som menar att politiker i landet måste se till att lyfta frågan.

– Det pratas mycket om hur dyr elen är. Avsaknaden i debatten är hur vi gör energieffektiviseringar, säger hon.

Som många andra arbetar Region Halland utifrån det globala hållbarhetsmålet, Agenda 2030, som FN tagit fram.

– Annars finns det inga andra nationella mål för energieffektiviseringar, säger Katarina Lindh som anser att det är en stor brist.

I klippet berättar hon mer om varför hon tycker det är viktigt med en tydligare inriktning och vad hon saknar i debatten.

Vad är Agenda 2030?

Agenda 2030 med 17 globala mål för hållbar utveckling syftar till att utrota fattigdom och hunger, förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, uppnå jämställdhet och egenmakt för alla kvinnor och flickor samt säkerställa ett varaktigt skydd för planeten och dess naturresurser.

Globala målen är integrerade och odelbara och balanserar de tre dimensionerna av hållbar utveckling: den ekonomiska, den sociala och den miljömässiga.

Källa: regeringen.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Energikrisen i Halland

Mer i ämnet