• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Region Halland ska gå ut med mer information och hur man skriver upp sig på fredag. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Reservlista för coronavaccin lanseras på fredag

Uppdaterad
Publicerad

Från och med fredagen den 11 juni kan vaccinsugna hallänningar skriva upp sig på Region Hallands reservlista för coronavaccin. Erbjudandet gäller dem som är över 18 år, som då får möjlighet att ta del av doser som annars riskerar att kasseras.

Om en dos av vaccinet blir över på en vaccinationslokal kan vårdpersonal skicka ut ett erbjudande till inskrivna på reservlistan. Erbjudandet skickas ut i åldersordning och till flera personer samtidigt. Den person som först accepterar erbjudandet ska kunna vara på plats för att ta dosen inom 30 minuter.

SVT Nyheter Halland har tidigare rapporterat att regionen vill införa reservlistor, efter att chefer hade erbjudits överblivna doser. I klippet nedan hör du hur regionen resonerade då.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet berättar Karin Hesselgård, förvaltningschef närsjukvården i Region Halland om standby-listorna de vill se. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet