I klippet ger personer i Kungsbacka sin syn på tiggeriförbud. Foto: SVT

Rösterna på stan: Tiggeri inget stort problem i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna tänker göra ett nytt försök att stoppa tiggeriet i Kungsbacka och kommer i höst lägga fram förslag om förbud. Men de personer som SVT träffar på stan i Kungsbacka tycker inte att det behövs.
– Vad är tiggeri är min motfråga. Är en insamlingsbössa tiggeri, säger Kungsbackabon Emma Isaksen.

Kungsbacka kommun besluta förra hösten att införa krav på polistillstånd för att få tigga. Men det beslutet upphävdes av förvaltningsrätten i början av sommaren på grund av att det täckte ett för stort geografiskt område.

Nu tänker Moderaterna gå fram med ett nytt försök. Den här gången vill man testa Vellingemodellen.

Det som hänt sedan förra beslutet i Kungsbacka är nämligen att Vellinge kommun fått rätt i Högsta förvaltningsdomstolen till att införa ett tiggeribeslutet på ett antal mer detaljerat utpekade platser i kommunen.

I klippet berättar kungsbackaborna om deras åsikter.

Den här frågan är en del av projektet Sverige möts. För att få veta mer kan du antingen svara på frågan eller gå in på Sverige möts hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige möts: Tiggeriförbud

Mer i ämnet