Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På infektionskliniken i Halmstad, där Sara Thorén jobbar, vårdas patienter för covid-19. Under julhelgen var platserna fyllda. Foto: Anna Palmgren/SVT

Sjuksköterskan på Hallands sjukhus om julhelgen: ”En tuff period”

Publicerad

Besöksförbud för anhöriga, risk för att bli inbeordrad och ett högt inflöde av patienter. Med flera virus som sprids i hög hastighet och högre sjukfrånvaro än under pandemin blir julen ingen paus för vårdpersonalen.

Runt 20 covid-19-patienter vårdas nu på Hallands sjukhus, och smittspridningen lär öka ytterligare enligt Region Halland. Samtidigt har antalet som behövt vård för säsongsinfluensa och RS-virus varit högt.

Vid samma tid för ett år sedan var ökningen av covid-19 också hög, vilket hade stor påverkan på sjukfrånvaron bland personalen. I år är sjukfrånvaron ännu högre, enligt Region Halland.

I klippet berättar Sara Thorén, sjuksköterska på infektionskliniken i Halmstad, om hur julhelgen är för personalen och patienterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet