Pensionären Per-Olov Westman fick en arg lapp uppsatt på sin brevlåda på grund av sin gröna gräsmatta i Skummeslöv. Foto: Kristian Åkergren/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Trakasseras på grund av sin gröna gräsmatta

Uppdaterad
Publicerad

”Må din gröna gräsmatta ruttna”. Så står det på den lapp som någon eller några satt upp på pensionären Per-Olof Westmans brevlåda i Skummeslöv. Ilskan bygger på det bevattningsförbud som gäller i Laholm i nuläget, men Per-Olof tar inte orden på allvar.

”Grundvattnet tar slut. Kreaturen nödslaktas. Må din gröna gräsmatta ruttna” står det på lappen. Per-Olof Westman fick höra av en granne att någon tejpat fast den på hans brevlåda. Själv misstänker han att den satts upp där någon gång under onsdagsnatten.

– Först tar man väl det som ett skämt, men det är klart man kan se allvar i det. Det är ju en typ av hotelse, säger Per-Olov Westman, som ursprungligen kommer från Örnsköldsvik i Västernorrland.

Nära till grundvattnet

Han är den enda i trakten som fått ett sådan här lapp, vilket kan förefalla en smula udda då många av hans grannar också har relativt gröna gräsmattor.

Bevattningsförbud gäller. Har du vattnat något?

– Nej. Senast var år 2002. Vår trädgård ligger liten i en svacka och dessutom är gräsrötterna nära grundvattnet. På hösten när det regnar blir det alltid pölar med vatten på mattan, säger Per-Olov.

Eftersom han fick en stroke i vintras har han svårt att gå. Därför använder han sig av en robotgräsklippare för att hålla gräset i trim.

Polisanmäler inte

Han har ingen aning om vem det kan vara som satt upp lappen, men han misstänker att den som gjort det antingen är avundsjuk eller inte riktigt frisk.

– Vi tänker inte polisanmäla. Det är att gå lite väl långt. Jag tror inte den som satt upp det mår bättre av att vi polisanmäler, säger han.

Vid lunchtid på fredagen förstördes lappen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vattenbrist

Mer i ämnet