Ett barn befaras ha omkommit i en villabrand på Kärleken i Halmstad. Foto: SVT

Två misstänks för villabranden i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Två personer, en man och en kvinna, misstänks för brott i samband med villabranden i Halmstad där polisen befarar att ett barn omkommit.

– Det handlar om de personer som var med inne i huset, säger Martin Inglund, kommissarie vid polisen i Halmstad.

Mannen och kvinnan som befann sig i huset vid fredagskvällens villabrand på Kärleken i Halmstad misstänks nu för allmänfarlig vårdslöshet, grovt brott samt grovt vållande till annans död. Det var Göteborgs-Posten först med att rapportera.

Tre personer ska ha befunnit sig i huset

I branden tros ett barn i grundskoleåldern ha omkommit.

Villabrand på Kärleken

– De misstänks för allmänfarlig vårdslöshet grovt brott samt grovt vållande till annans död, säger Martin Inglund, kommissarie vid polisen i Halmstad.

Varför vållande till annans död? 

– I huset befann sig tre personer vid branden vad vi vet. Två vuxna och ett barn och vi kan i nuläget konstatera att barnet inte är återfunnet. Vårt huvudspår är att barnet befann sig i huset, säger Martin Inglund, kommissarie vid polisen i Halmstad.

Inte frihetsberövade

Mannen som befann sig i huset klarade sig undan skador men kvinnan vårdades inledningsvis på intensivvårdsavdelningen. Hon kunde dock senare förflyttas till en vanlig vårdavdelning.

Varken mannen eller kvinnan sitter anhållna för de brott som de misstänks för.

– Det handlar om oaktsamhetsbrott. Det är där vi har landat just nu men det kan förändras, säger Martin Inglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Villabrand på Kärleken

Mer i ämnet